Zavřít reklamu

Zvuk to není jen Highend, ale také střední nebo dokonce nižší střední třída, která je ideálním dárkem například pro vaše děti nebo mladšího brášku, kteří získají za velmi dobrou cenu kvalitní sluchátka, která vydrží, nabízí dobrý zvuk a především pak nesou logo kvalitního výrobce, který za vše výše uvedené ručí. Rozhodli jsme se, že se nyní před Vánocemi na některé takové modely podíváme a jako první jsou zde drátová sluchátka JBL E35, která jsou dostupná rovnou ve čtyřech barvách a určitě tak padnou do noty nejen vašim dětem.

E35 samozřejmě nejsou sluchátka jen pro děti, ale vzhledem k tomu, že zde většinou recenzujeme nejvyšší modely a snažíme se vybírat v oblasti zvuku především produkty které potěší fanoušky kvalitního zvuku z vyšší cenové kategorie, myslím si, že se jistě nebudete zlobit, když E35 pojmeme tímto stylem a samozřejmě přihlédnu především k ceně samotných sluchátek.

První čím vás E35 zaujmou hned po vybalení z krabičky je fakt, že je vtáhnete bez kabelu. Sluchátka nejsou bezdrátová, ale mají vyměnitelný kabel, který má na obou koncích 3,5mm jack konektor a tak pokud se vám časem poškodí ten, který je v balení, stačí jej jednoduše vyměnit za nový. Kabel je však obalen tkaninou odolnou zamotání, polití a dalšímu poškození a je tak skutečně odolný. Navíc na něm najdete také mikrofon, který pochopitelně můžete využít pro handsfree hovory nebo pro ovládání Siri, případně Google Now. Mikrofon je zcela standardní jak jsme u podobných sluchátek zvyklí. Všichni vám budou v pořádku rozumět, ale na studiové nahrávky to pochopitelně není.

img_0639

U mikrofonu je také dálkové ovládání, bohužel to má jediné tlačítko a jediné co s ním můžete dělat je pauzovat aktuální skladbu nebo naopak spustit její přehrávání, případně přijmout hovor. Je škoda, že JBL nevybavilo kabel více tlačítky alespoň pro přeskakování skladeb nebo volbu hlasitosti.

Co se samotných sluchátek týká, jsou vyrobena z plastu, imitace kůže a také speciálního voděodolného textilu podobného neoprenu, který brání ušpinění mostíku a také odpuzuje vodu. Sluchátka jsou konstrukce přes hlavu a musím říct, že na uších drží jako přibité bez toho, aniž by vás nějak nepohodlně tlačila. Pokud se tedy rozhodnete běžet na tramvaj, nemusíte se bát, že vám spadnou a stejně tak bych se v nich nebál na sk8, tedy kdyby mi bylo o pár let míň a měl jsem o pár kilo míň. Ačkoli mě mostík nijak významně netlačil, musím říct, že kdyby do něj někdo ve výrobě dal o gram molitanu víc, vůbec bych se na něj nezlobil.

img_0637

Jakmile dáte sluchátka na hlavu, nejdůležitější je nechat je rozehrát minimálně 15-20 hodin, než budete hodnotit kvalitu zvuku a přesně to jsme udělali i u nás v redakci a věřte, že rozdíl mezi poslechem po vytáhnutí z krabičky a poslechem po dvaceti hodinách hraní samozřejmě extrémní. Měniče se musí prohýbat, membrány taktéž a celkově se musí sluchátka rozpohybovat, aby ze sebe vydaly maximum. Pokud je budete kupovat dětem, nezapomeňte jim to připomenout a dejte si na to pozor, protože poslech v prvních desítkách minut skutečně není nic, čím byste se chtěli chlubit.

img_0644

Sluchátka mají zvuk s takovým těžko popsatelným klubovým nádechem a když si v nich pustíte například rap, budete si připadat, že stojíte pod pódiem v malém klubu, kde vystupuje váš oblíbený umělec. Přispívají tomu především výrazné basy, které jsou však tále ještě jednoduše rozpoznatelné a nepůsobí jen jako dunění. Nejen ty se však starají o atmosféru, kterou sluchátka skvěle navozují. Zvuk který z nich vychází totiž není sterilní jako u některých modelů, které vsází skutečně jen a jen na čistotu, ale je takový živější, uřvanější a více klubový.

Vše však působí skutečně skvělým dojmem a když vezmeme v potaz cenu 69€, pak vás zvuk rozhodně nemůže urazit. Navíc si myslím, že pokud je skutečně pojmu jako sluchátka pro náctileté, tak ti mnohem víc než nějakou čistotu zvuku a to, že uslyší otáčení notových zápisnic při poslechu orchestru ocení právě fakt, že jejich oblíbenci zní komorně a tak, jako by byli na jejich koncertě. Když si pustíte novou pecku od P.A.T. Nero, budete i v 27 hýbat hlavou a věřím, že v patnácti to bude ještě mnohem intenzivnější!

img_0641

Co říct závěrem? Snad jen to, že kdyby mi bylo patnáct a dostal jsem tato sluchátka na Vánoce, nemám si absolutně na co stěžovat a budu nadmíru spokojen. Samozřejmě se nebavíme o vrcholu audiofilství, ale to zřejmě chápe každý kdo po nich sáhne. Sluchátka nabízí dobrý poměr mezi cenou, kvalitou zpracování a zvukem. Takže pokud chtějí vaše děti na Vánoce sluchátka, neváhejte. Něco totiž vydrží, nebudou nikomu padat z hlavy a zvuk je vzhledem k ceně na skvělé úrovni.

img_0642

Dnes nejčtenější

.