Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro dostává do rukou čím dál více lidí, alespoň tedy „základní“ 13″ model bez Touch Baru, a s tím je spojený větší příval informací. V MacBooku se totiž může hrabat více lidí a jak se říká, víc hlav víc ví. V tomto případě se to opět potvrdilo, jelikož se ukázalo, že nový MacBook Pro (potají) ztratil další funkci. V tomto případě se pravděpodobně nejedná o nic zásaního, jelikož toto omezení postihne opravdu malý kus uživatelů. I tak se ovšem jedná o nepříjemnost, kterou budou muset jistí uživatelé řešit.

Nový MacBook Pro nepodporuje, skrze 3,5mm audio konektor, optický audio přenost. Předchozí modely MacBooků Pro tuto funkconalitu měly, ten nový ji však již postrádá. Současná generace tak nabídne pouze klasický analogový přenos audia, skrze klasický 3,5mm jack. Pokud máte doma 3,5mm optický audio konektor, v novém MacBooku vám již fungovat nebude.

Otázkou zůstává, kolik uživatelů tuto možnost využívala. Optické kabely nejsou příliš rozšířené v oblasti videa (kde je vytlačilo HDMI), natož v případě obyčejného spotřebitelského audia. O tom, že nový MacBook Pro optiku nepodporuje, informoval server Appleinsider, který našel absenci tohoto připojení v detailních specifikacích nového MacBooků. Zde je uveden pouze 3,5mm konektor pro analogové audio, S/PDIF chybí. Podle vyjádření Applu to vypadá, že společnost bere optiku jako technologii minulosti a zároveň dodává, že v současné době existuje mnoho audio zařízení, které dokáže zprostředkovat kvalitní audio signál zcela bez latence.

2016-macbook-pro-usb-c-fb

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.