Zavřít reklamu

Většina nových zařízení už má při svém prvním zapnutí předinstalovaný balíček kancelářských aplikací od Apple společně s iLife aplikacemi. Jedná se tak o aplikace Pages, Keynote, Numbers, iMovie a Garageband, které dohromady na zařízení s operačním systémem iOS zabírají kolem 3 GB úložiště.

Zatímco některým lidem tyto aplikace vyhovují a používají je, zbylá většina některé z nich vůbec nevyužívá a tudíž jim v zařízení akorát zabírají pro některé drahocennou paměť. Pokud se chcete přesvědčit, kolik na vašem zařízení tyto aplikace zabírají a zvažujete jejich odstranění za cílem získání více místa, můžete se podívat do příslušné sekce v nastavení. Tyto informace se nachází v Nastavení → Obecné → Úložiště a využití iCloudu → Spravovat úložiště.

Pokud se nakonec rozhodnete pro jejich odstranění, můžete tak učinit přímo zde kliknutím na danou aplikaci a stisknutím tlačítka „Smazat aplikaci„. Další variantou ke smazaní aplikací je pak nejznámější způsob přes režim přesouvání aplikací, který se na domovské obrazovce aktivuje jednoduchým podržením prstu na aplikaci, dokud se nezačnou všechny „třást“.

Dobrou myšlenkou je, že Apple balíček aplikací iWork nepředinstalovává do 8 GB a 16 GB modelů iPhonů, jelikož si nemůžou dovolit tolik zaplnit pamět. I tak je ale můžete po aktivaci zařízení stáhnout z AppStore a využívat je. Pokud budete chtít vymazané aplikace zpět, můžete je jednoduše opět získat v AppStore.

ios-uvolneni-mista-iwork-fb

Dnes nejčtenější

.