Zavřít reklamu

Letos Apple zahájil casting pro svou připravovanou televizní show s názvem Planet of the Apps. Jedná se o improvizovanou sérii o aplikacích a talentovaných vývojářích, kteří je tvoří. Show má sloužit jako startovací rampa pro zhruba stovku vývojářů, kterým se dostane dohledu od vlivných osobností, jako je například Gary Vaynerchuk, Gwyneth Paltrow, Jessica Alba nebo will.i.am.

Podrobnosti, týkající se show, jsou stále poněkud nejasné. Jisté je, že odstartuje příští rok, ale o formě distribuce zatím Apple mlčí. Vývojáři budou navrhovat své aplikace, a ti, kteří uspějí, se v závěrečném kole setkají s investory, kteří na konci pořadu rozhodnou o doporučeném umístění v App Storu.

Zdroj, který si přál zůstat v anonymitě, uvedl, že proces bude mít čtyři fáze: V prvním kole vývojář podá standardní žádost na webu show, a to včetně minutového videa, základních informací o aplikaci a screenshotů. Krátce poté obdrží telefonát od ředitele castingu v Los Angeles, který mu oznámí, že byl vybrán do dalšího kola. Ředitel mu položí několik otázek ohledně toho, jak na myšlenku aplikace přišel, a proč se chce show zúčastnit.

Ve druhém kole dostane vývojář instrukce, aby vytvořil delší, pěti- až desetiminutové video, které profesionálně zpracuje tým, pracující pro show. Producenti vytvoří kontrolní seznam témat, na které je potřeba se zaměřit, včetně toho, jak aplikace funguje, co ji činí unikátní, kolik peněz aplikace vyžaduje a jak budou prostředky vynaloženy. Ve třetím kole vývojář podepíše týdenní smlouvu, zahrnující všechny právní otázky, týkající se show. Smlouva bude doplněna o krátký dotazník o aplikaci, včetně údajů o počtu stažení.

Ve čtvrtém kole projde vývojář procesem ověření. Ani čtvrté kolo však nebude zárukou úspěchu – někteří ze zúčastněných vývojářů mohou být nakonec vybráni jako náhradníci bez záruky vystoupení v show. Hlavní část natáčení Planet of the Apps začne v Los Angeles již koncem tohoto roku a bude pokračovat až do začátku roku 2017. Podle anonymního zdroje by první epizody mohly k divákům dorazit v březnu nebo dubnu přištího roku.

planet-of-the-apps-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.