Zavřít reklamu

Někteří uživatelé Apple TV mají v posledních pár dnech poměrně zvláštní problém. Jejich televize jim přestala fungovat a pracuje pouze v jakémsi omezeném módu. Podobný problém se objevuje už docela dlouho, vždy se ovšem vyskytoval ve velice omezené míře. Nyní se začal objevovat znovu, ovšem tentokrát se týká podstatně více uživatelů, než kdy předtím. Svědčí o tom zprávy zahraničních webů a aktivita uživatelů na redditu, kteří hledají odpověď na to, co se to s jejich Apple TV vlastně děje. 

Odpověď na tento problém je velice jednoduchá. Nikdo příliš neví, co tuto chybu způsobuje. Jisté je, že se děje jen na druhé a třetí generaci Apple TV. Projevuje se to tak, že po zapnutí naskočí pouze tři základní volby a to Hudba, Počítače a Nastavení. Veškeré další ikony, a funkce s nimi spojené, jsou pryč. Uživatelé tak nemohlou sledovat například Netflix, Hulu a ostatní aplikace pro Apple TV.

Zatím se nikomu nepodařilo přijít na to, jak se tohoto problému zbavit. Nepomáhá restart zařízení, nepomáhá kompletní reset do továrního nastavení. Krátkodobě se osvědčila změna regionu, ovšem za chvíli se situace vrátila tam, kde byla předtím. Někteří uživatelé hlásí, že jim pomohlo přenastavení DNS serverů, toto řešení ovšem zdaleka nefunguje pro všechny. Apple údajně na nápravě pracuje, pokud tedy máte Apple TV 2. a 3. generace a máte tento problém, musíte být trpěliví.

brokenappletv-800x450

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.