Zavřít reklamu

Nový Macbook Pro, který Apple představil minulý týden ve čtvrtek, přináší mnoho novinek. Některé z nich se pak týkají i zapínání Macbooku. Kromě toho, že Apple vypnul přehrávání typického zvuku při zapnutí počítače, upravil i způsob zapínání nových MacBooků Pro. Ty se nyní samy zapínají při připojení do zásuvky a při otevření víka.

Apple bohužel nikam do nastavení nepřidal možnost, jak tuto funkci vypnout. To se dá naštěstí velmi jednoduše obejít a pokud vám automatické zapínání nových Macbooků Pro vadí, můžete jej snadno vypnout. Po provedení jednoduchého postupu budete moci počítač zapínat stejně, jak jste to dělali doposud se staršími modely.

Jak na novém MacBooku Pro deaktivovat automatické zapínání při otevření víka

  1. Spusťte Terminál, který se nachází v /Aplikace/Utility/.
  2. Nyní do něj vložte tento příkaz a stiskněte klávesu Enter:

sudo nvram AutoBoot=%00

Nyní se při otevření víka či připojení do zásuvky nebude nový MacBook Pro sám zapínat. Pokud chcete automatické zapínání opět aktivovat, budete muset znovu otevřít Terminál, vložit do něj následující příkaz a stisknout Enter:

sudo nvram AutoBoot=%03

Příkazy sudo vyžadují pro provedení zadání administrátorského hesla, tudíž se nelekněte, až vás o něj Mac požádá. Zároveň deaktivace automatického zapínání znovu aktivuje klasický uvítací zvuk. Pokud jste si zvykli na jeho absenci, můžete jej vypnout pomocí tohoto návodu.

2016-macbook-pro-fb-3

Dnes nejčtenější

.