Zavřít reklamu

Nově provedený průzkum ukázal, že iPhone 7 od Applu se chystá předčít svého předchůdce, iPhone 6s. Výkon šestkových iPhonů je však i nadále uživateli vysoce ceněn. Průzkum společnosti UBS Evidence Lab Global, provedený mezi 6500 uživateli v pěti zemích, ukázal, že poptávka po iPhonu 7 je velice silná. Nejvyšší zájem je ve Spojených státech, kde skoro polovina dotázaných uvedla, že si nejnovější smartphone od Applu s velkou pravděpodobností pořídí.

Jen v Americe je poptávka po iPhonu 7 větší, než jak tomu bylo před dvěma lety u iPhonů „šestkové“ řady. V Číně je tomu ale jinak – tam je poptávka nižší, než u předchozích dvou generací smartphonů od Applu. V průzkumu bylo rovněž zjištěno, že zájem zákazníků o 5,5-palcový iPhone 7 Plus s dvojitou čočkou fotoaparátu je na vzestupu. Zvýšená poptávka po iPhonu 7 by mohla mít za důsledek nárůst tržeb v roce 2017. To by mohlo vylepšit letošní výsledky, kdy prodeje iPhonů poklesly.

Příští rok by měl Apple představit nový, „jubilejní“ model iPhonu, který by se měl dočkat revolučních změn. I ten by se na celkových prodejích mohl významně podílet. Analytik Steven Milunovich dokonce předpovídá, že prodej iPhonů ve fiskálním roce 2018 by mohl zaznamenat šestnáctiprocentní nárůst.

iphone-7-jet-black-packaging-2-fb

Zdroj: AppleInsider.com

 

Dnes nejčtenější

.