Zavřít reklamu

O tom, jak skvelě iPhone 7 Plus fotí, se napsalo již mnoho. Apple prezentoval fotografické schopnosti tohoto telefonu několikrát, stejně tak jako jej několikrát přirovnával ke klasické zrcadlovce. Všelijaké fototesty z posledních týdnů ukázaly, jak na tom iPhone 7 Plus vlastně je. Zejména v porovnání s konkurenčním Samsungem Galaxy S7 Edge a nově příchozím Google Pixel. Nyní se ovšem začaly objevovat poněkud nelichotivé informace, na účet vlajkové lodi Applu. Někteří uživatelé si stěžují, že jejich iPhone 7 Plus vytváří podezřele špatné snímky. 

První zmínky se objevily na oficiálním Apple support fóru zhruba kolem začátku konference Hello Again. Uživatelé si stěžují na to, že jsou fotografie poněkud rozmazané, rozostřené, mají vybledlé barvy a vypadají jako „focené přes vodu“. Server Appleinsider si dal tu práci a pokusil se dohledat, o jak častý problém se jedná. Ukázalo se, že jde o poměrně vzácný druh potíží.

Od vydání iPhonu 7 Plus bylo vyřízeno 1004 servisních úkonů spojených s iPhonem 7 Plus (ve 31 oficiálních Apple Store, referenční vzorek tak může být relativně nízký). Většina z těchto úkonů se týkala rozbitého či prasklého displeje a dalších drobných problémů. Z těchto 1004 případů, se pouze 8 týkalo problémů s fotoaparátem. A ne všechny z nich pak odpovídaly výše popsanému neduhu.

V současné době není zcela jasné, co tento problém způsobuje. Někteří uživatelé jej údajně vyřešili vypnutím optimalizovaného úložiště, jiní focením v RAWech či využíváním jiné aplikace na prohlížení fotografií. Další průběh pro vás budeme sledovat. Pokud se na vašem iPhonu 7 Plus děje něco podobného, doporučujeme návštěvu servisu pro zdokumentování a následné řešení.

18840-18375-iphone7-5s-nonhdr-1-l
iphone-7-plus-gold-dual-camera-fb

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.