Zavřít reklamu

Před několika dny jsme vás informovali, že nový MacBook Pro, který Apple představil minulý čtvrtek, už při zapnutí nepřehrává ikonický spouštěcí zvuk. Ten byl znakem počítačů Mac přes 17 let. Nyní však vyšlo najevo, že jej kalifornská společnost pouze vypnula a pokud jej chcete zpět, existuje jednoduchý způsob, jak ho znovu aktivovat.

Jak je uvedeno na webu Pingie, majitelé nových MacBooků Pro mohou spouštěcí zvuk jednoduše aktivovat přes terminál v macOS. K aktivaci tedy ze šložky /Aplikace/Utility spusťte Terminál, vložte do něj tento příkaz a stiskněte klávesu Enter:

sudo nvram BootAudio=%01

Pokud preferujete zapnutí bez úvodního zvuku, můžete jej jednoduše přes terminál vypnout tímto příkazem:

sudo nvram BootAudio=%00

Příkazy sudo vyžadují pro provedení zadání administrátorského hesla, tudíž se nelekněte, až vás o něj Mac požádá. Po jeho zadání se příkaz provede a typická uvítací melodie by se měla při zapnutí MacBooku opět ozvat. Ta se poprvé objevila v roce 1999 na iMacu G3, ale její předchozí variace byly na počítačích Mac už od Macintoshe II.

Pokud chcete uvítací zvuk vypnout jen dočasně, můžete tak učinit ztišením celého počítače příslušným tlačítkem na klávesnici.

macbook-pro-touch-id-fb

Dnes nejčtenější

.