Zavřít reklamu

V návaznosti na oznámení o skrouhnutí 9% své pracovní síly vydal Twitter zprávu o tom, že končí provoz mobilní aplikace Vine. Uživatelé tedy už nebudou moci nahrávat nové videoklipy. Podle lidí, kteří za aplikací na tvorbu krátkých videí stojí, bude Vine odstraněn v průběhu následujících měsíců. Uživatelé byli zároveň ujištěni, že jejich videa nebudou odstraněna.

Vine rovněž přislíbil, že před provedením jakýchkoli změn bude uživatele včas informovat. „Vážíme si vás, vašich Vinů, a uděláme to tím nejsprávnějším způsobem,“ uvedla společnost. „Budeme web udržovat online, protože si myslíme, že je důležité, aby lidé měli možnost i nadále sledovat všechna ta neuvěřitelná videa, která vytvořili.“

Vine byl Twitterem zakoupen v lednu roku 2013 a jeho šestisekundové videosmyčky se rychle staly hitem. Vine se stal prostředím pro působení zpěváků, komiků, sportovních momentů a dalšího obsahu s virálním potenciálem. Za posledních 36 měsíců však popularita Vinu dramaticky klesla. Jeho značka krátkometrážních komediálních videí se postupně stala zastaralou, stejně jako varianty neustále se opakujících vtípků. Tvůrci začali být obviňováni z otravnosti, sobeckosti, sebezaujatosti a  nedostatku kreativity.

V souvislosti s obsahem na Vinu se objevila i obvinění ze sexuálního obtěžování, což pouze zhoršilo pověst celé komunity. Řada uživatelů nakonec na základě nudy či znechucení přestala videa sledovat a sdílet. Hodně lidí také začalo dávat přednost Snapchatu a jiným podobným platformám. Brzy se k nim přidaly i „hvězdy Vinu“ a pochopitelně s sebou vzaly i miliony svých sledujících. Počátkem tohoto roku opustili Vine jeho vrcholoví manažeři. Akcie Twitteru v současné době klesají a mikrobloggingová platforma se začíná zaměřovat na svůj základní produkt.

vine-fb

Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.