Zavřít reklamu

Nově jmenovaný generální ředitel japonského výrobce displejů Sharp, Tai Jeng-wu, o uplynulém víkendu svým způsobem potvrdil rozšířené fámy o tom, že Apple plánuje u příští generace iPhonů zavést OLED displeje. Tai komentoval plány Applu do budoucna, a to v rámci svého projevu ke studentům své alma mater Tatung University, která mu v sobotu slavnostně udělila čestný doktorát. 

Přirozený vývoj

„iPhone se postupem let přirozeně vyvíjel a nyní přechází z LTPS na OLED panely,“ prohlásil Tai. „Nevíme, zda OLED bude u iPhonů od Applu hitem, ale bez toho, aby se Apple vydal touto cestou a transformoval se, nemůže dojít k žádné inovaci. Je to krize, ale zároveň i příležitost.“ Tai byl do své funkce ve společnosti Sharp jmenován letos v srpnu. Zároveň působí jako člen vedení ve společnosti Foxconn, je v pozici, ve které může vědět s jistotou ledacos.

Jubilejní iPhone?

Sharp po léta dodával Applu LCD panely pro použití u nejrůznějších produktů. Foxconn zase zpracovává podstatnou část objemu výroby pro kalifornského technologického giganta. Tai dále pokračoval prohlášením, že SHARP buduje novou továrnu na OLED panely v Japonsku. To společnosti dodává potenciál v možné produkci pro Spojené státy. „Pokud po nás klíčový zákazník bude požadovat výrobu přímo v Americe, bude to pro nás proveditelné?“ ptal se Tai. V krátkém čase, který mu byl v sobotu poskytnut, nestihl Tai uvést žádná specifika ohledně možného spuštění výroby iPhonů s OLED displejem. Podle zasvěcených zdrojů z oblasti průmyslu bude příští generace iPhonů skutečně disponovat OLED displejem. Vzhledem k tomu, že příští rok iPhone oslaví kulaté výročí, se dají při této příležitosti očekávat skutečně revoluční změny.

iPhone 8 OLED FB

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.