Zavřít reklamu

Výrobní partner Applu, společnost Foxconn, v současnosti testuje technologii bezdrátového nabíjení, určenou pro použití u výročních iPhonů v roce 2017.  Informovala o tom společnost Nikkei, podle které ale začlenění této funkce závisí na výnosu sazeb. Zdroj, na který se Nikkei odvolává, tvrdí, že integrace bezdrátového nabíjení do nových zařízení od Applu závisí na tom, zda Foxconn bude schopný zvýšit míru výnosu na uspokojivou úroveň.

Testované moduly jsou určené pro iPhony, které spatří světlo světa v roce 2017. Není ale jasné, zda funkcí bezdrátového nabíjení budou disponovat všechny modely, nebo jen ty high-endové. V lednu se objevily první zprávy o tom, že Apple prozkoumává možnosti bezdrátového nabíjení u iPhonů pro rok 2017. Rozšířené bezdrátové nabíjení je chápáno jako jakási lepší varianta existujícího bezdrátového nabíjení. Nevyžaduje totiž, aby nabíjené zařízení bylo v bezprostřední blízkosti nabíječky.

V únoru vyšly spekulace o možné spolupráci Applu se společností Energous, která stojí za bezdrátovou nabíjecí technologií WattUp. Ta využívá rádiové vlny k nabíjení zařízení, vzdálených až 4,5 metru do nabíječky. Cupertinská společnost rovněž v uplynulých měsících najala inženýry, jejichž specializací byla bezdrátová technologie nabíjení. V květnu Apple najal dva inženýry ze společnosto uBeam. uBeam je startup, zaměřený na bezdrátové technologie nabíjení. K nabíjení dochází za pomoci ultrazvukových vln, které jsou proměnovány na elektřinu.

Apple rovněž podal žádost o registraci několika patentů. Ty se vztahují právě na technologie bezdrátového nabíjení. Obecně se užitečnost tohoto typu nabíjení spíše bagatelizuje, a to především kvůli nutnosti zapojení nabíjecí podložky do sítě. U iPhonu pro rok 2017 se počítá s rozsáhlým přepracováním. To by mělo zahrnovat například „nekonečný“ OLED displej s integrovaným Touch ID senzorem a předním fotoaparátem. Datum vydání se předpokládá na září příštího roku.

iphone-8-wireless-charging-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.