Zavřít reklamu

Podle nejnovějších zpráv z Digital Music News zvažuje Apple snížení cen za jeho streamingovou službu Apple Music. Zpráva uvádí, že je ve hře skrouhnutí sazeb až o 20%, což by z Apple Music učinilo ještě schopnějšího konkurenta služeb jako je Spotify nebo nedávno spuštěná Amazon Music. S uvedenou slevou by se individuální plán Apple Music dostal na měsíční poplatek 7,99 dolarů, což je o dva dolary méně, než současných 9,99%.

Rodinný balíček, u kterého může službu využívat až šest lidí, stojí v současnosti 14,99 dolarů. Jeho cena by po snížení činila 12,99 dolarů. Cena pro studenty by zůstala na stejné výši.

Srovnání

Pojďme se tedy podívat na přehled cen, jak by vypadaly ve srovnání s těmi současnými:

Nyní:

Jedna osoba: 9,99 dolarů měsíčně.

Rodinný balíček: 14,99 dolarů měsíčně.

Studentský tarif: 4,99 dolarů měsíčně.

Cena po snížení:

Jedna osoba: 7,99 dolarů měsíčně.

Rodinný balíček: 12,99 dolarů měsíčně.

Studentský tarif: 4,99 dolarů měsíčně.

Sleva k Vánocům?

Snížení cen by mělo odstartovat ve formě propagační slevy před svátky. Tedy ten, kdo se Apple Music upíše před Vánocemi, získá slevu. Zatím není jasné, zda snížené tarify budou v nabídce i po skončení vánočních svátků. Podle Digital Music News je tato varianta ale celkem pravděpodobná. Amazon nedávno uvedl svůj tarif Music Unlimited Service za 7,99 dolarů měsíčně. Tato cena platí pro uživatele Amazon Prime. Majitelé zařízení Amazon Echo mohou služby využívat za 3,99 dolarů měsíčně. Výrazné slevy za své služby nabízí také Spotify.

Jak to tedy bude?

Otázka ale je, jak moc lze brát zprávy z Digital Music News vážně. Server má na krku například předpověď konce iTunes Music. Apple ale tuto fámu vyvrátil. Předpověď o slevách je navíc v rozporu s obecným postojem Applu. Ten soutěžení s konkurencí v oblasti cen příliš do karet nehraje. Snížení by mohlo pomoci těm, kteří se zatím pro službu nerozhodli. Znamenalo by to možná ale i nižší příjmy z Apple Music pro umělce a vydavatele.

Apple Music FB

Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.