Zavřít reklamu

Na nových MacBoocích Pro již nezní typický uvítací zvuk. Zato se ale automaticky zapnou ve chvíli, kdy zvednete jejich víko. Kromě fyzických funkčních kláves, zářícího loga Applu a „starých“ USB portů postrádají nové MacBooky Pro ještě jednu typickou věc: uvítací zvuk „startup chime“. 

Klasický uvítací zvuk zazněl na Macu vždy po úspěšném dokončení všech počátečních testů. Apple tento konkrétní akord používal na svých počítačích od roku 1998. U nových MacBooků byla tato tradice ukončena a úvodní zvuk byl zcela odstraněn. Počítače jsou po celou dobu spouštění úplně zticha. Vypadá to ale, že Apple měl k tomuto kroku dobrý důvod…

Méně známou funkcí nových MacBooků Pro je jejich schopnost automatického zapnutí ve chvíli, kdy zvednete jejich víko. Současné MacBooky se po zvednutí víka dokáží probrat ze spánku, ale nové kousky jsou ještě o krok dále. Pokud jsou zcela vypnuté, jejich otevření je automaticky zapne, čímž odpadá nutnost mačkat tlačítko pro zapnutí. Odstranění spouštěcího tónu by se dalo vysvětlit právě touto novou funkcí – MacBooky zkrátka startují automaticky a zcela tiše. V Applu nejspíš usoudili, že pro uživatele by bylo otravné, kdyby po otevření laptopu třeba na schůzi museli poslouchat hlasitý uvítací zvuk. Tichý start rozhodně eliminuje rušivost pro okolí.

Znamená to také, že u nových MacBooků již prakticky není rozdíl mezi probuzením ze spánku a spuštění od začátku, s výjimkou několika sekund času navíc, které vyžaduje druhá možnost. Funkce automatického bootování je k dispozici u všech nových MacBooků Pro se dvěma USB-C porty (levnější třináctipalcová varianta) a se čtyřmi USB-C porty (modely s Touch Barem).

macbook-pro-2016-unboxing-11

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.