Zavřít reklamu

Svítící jablíčko na iPhonu je snem mnoha Apple fanoušků, ale vzhledem k tomu, že jej Apple postupně ruší u MacBooků (poslední MacBooky Pro jsou toho jasným důkazem), tak na něho můžeme na iPhonu rovnou  zapomenout. Nicméně i tak existují možnosti, jak si svítící Apple logo na iPhonu udělat, chce to jen trochu zručnosti. V minulosti jsme vás o různých metodách informovali, ale všechny se týkaly jen iPhonu 6s a starších. Na iPhone 7 prozatím žádná společnost svítící jablíčko nenabízí.

Ovšem ani to nezastavilo YouTubera EverythingApplePro, který jako první ukázal, jak rozsvítit nakousnuté jablko na iPhonu 7. Autor videa zvolil temně černou (Jet Black) variantu, na které vypadá svítící logo opravdu skvěle. Postup ale není ani trochu snadný a je opravdu jen pro zkušené uživatele, protože i sám YouTuber musel letět do Washingtonu za specialistou, který mu s instalací pomohl.

Samotná výměna současného Apple loga za svítící zabrala nějaké 2-3 hodiny a technik musel použít průhledné logo pro iPhone 6s Plus, TFT reflektor a LED diody ze starého displeje iPhonu 6. Na celý proces se můžete podívat na videu níže, ve kterém naleznete i jednotlivé kroky, jak si svítící logo udělat, ale jsou popsány opravdu rychle a jen pro zkušeného uživatele.

A jak vlastně svítící jablíčko funguje? Vzhledem k tomu, že jsou diody připojeny na konektor pro displej, tak se jas loga řídí podle jasu displeje, tedy úplně stejně jako na MacBooku. Určitě vás ale napadla i otázka, zda se svítící logo nepodepíše na výdrži baterie. Sám YouTuber uvádí, že ano, ale skutečně jen opravdu málo, což při běžné používání ani nepoznáte. Bude ovšem záležet i na tom, jak budete mít nastavený jas displeje.

iphone-7-svitici-jablicko-fb

Dnes nejčtenější

.