Zavřít reklamu

Společnost Belkin bleskurychle navázala na včerejší představení nových MacBooků Pro a vydala nový Thunderbolt 3 Express Dock HD, který je jako dělaný pro nové počítače od Applu. Dock od Belkinu se totiž připojuje přes Thunderbolt 3, což je jediný port (kromě 3,5mm jacku), kterým nový 13″ i 15″ MacBook Pro disponuje.

Thunderbolt 3 Express Dock HD je navržen tak, aby uživatel po připojení jednoho jediného kabelu získal všechny důležité a vlastně i chybějící porty. Dock tak nabídne dva Thunderbolt 3 USB-C porty, tři standardní USB-A porty, jeden DisplayPort, gigabitový Ethernet port, vstup/výstup pro audio a poté ještě jeden audio výstup. Co docku tak trochu chybí je zažitý HDMI port pro připojení externího monitoru a čtečka karet, kterou MacBooky Pro doposud nabízely, ale nejnovější verze už jimi nedisponují.

Belkin uvádí, že dock dokáže přenášet data rychlostí až 40Gb/s a zvládne připojit až dva 4K nebo jeden 5K displej. K docku je možné sériově zapojit až pět Thunderbolt zařízení, která dock dokáže i napájet díky 170W adaptéru a zároveň ještě dobíjet i samotný MacBook přes USB-C.

Thunderbolt 3 Express Dock HD bude možné zakoupit buďto na stránkách Belkinu nebo přímo na apple.com, cenu ani datum zahájení prodeje však Belkin prozatím neoznámil. Kromě docku výrobce začal prodávat i adaptér z USB-C na HDMI a dva Thunderbolt 3 kabely, kdy cena půlmetrové verze se vyšplhala na 779 Kč a dvoumetrové verze na 2079 Kč.

snimek-obrazovky-2016-10-28-v-9-30-26
belkin-b00bqhd4b8-3-l-_cb337704623_

 

Dnes nejčtenější

.