Zavřít reklamu

Představení nových MacBooků vyvolalo obrovskou vlnu reakcí. Většinou jsou spíše z toho kontroverznějšího spektra, zejména díky cenové politice, kterou Apple pro své nové Macy zvolil. Nové notebooky jsou totiž velmi drahé. Cena vzrostla skokově, napříč celým sortimentem. Nepomohl tomu příliš fakt, že se Apple snaží prodat nový MacBook Pro zájemcům o nový MacBook Air. Na toto téma se včera po konferenci bavil Phil Shiller se zástupci magazínu CNET. 

Vývoj nového MacBooku Pro trval velice dlouho. Pouze samotný Touch Panel zabral Jonymu Iveovi 2 roky práce. Apple prý nechtěl vydat pouze zařízení, které bude o něco rychlejší než předchozí model. Naopak chtěli přijít s něčím, co bude „velkým krokem kupředu“. Současný MacBook Pro údajně umožní uživatelům přijít s doposud nevídanými věcmi, které si doposud ani neumíme představit.

Dostupnost je zcela jistě to, na co se soustředíme, ale dostupnost není to, co máme v hledáčku, když vyvíjíme nový produkt. Hlavním cílem, při vývoji nového počítače, je uživatelská zkušenosti, kterou s sebou nový stroj přinese. Protože je to právě tato zkušenost a kvalita, kterou lidé od Maců očekávají. Občas to tedy znamená, že je finální produkt poněkud dražší. Neděláme to ovšem záměrně, nové technologie jsou už prostě takové.

Phil Shiller tak reagoval na naštvání uživatelů kteří zjistili, že nový MacBook Pro s Touch panelem je o 500 dolarů dražší, než loňský model. Stejně tak Shiller ovšem poznamenal, že příchod Touch panelu neznamená soustředění se na dotykové ovládání.

Strávili jsme opravdu velké množství času nad zkoumáním, jaký by byl MacBook s dotykovou obrazovkou. Už před několika lety. A přišli jsme na to, že to není ta správná cesta. Nemůžete převádět macOS na mobilní telefony, respektive mobilní zařízení stejně, jako nemůžete aplikovat myšlenky iOS na klasické počítače. Každá platforma má svá specifika a nemůžeme je bezhlavě kombinovat mezi sebou.

phil-schiller fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.