Zavřít reklamu

Apple pomalu ale jistě pohřbívá symbol, který k němu již dlouhé desítky let neodmyslitelně patří. Když společnost představila před lety nový MacBook 12″, byl to první přenostný počítač v portfóliu značky za téměř dvě desítky let, který nedisponoval ikonickým svítícím logem. Nyní se k němu bohužel přidávají také zbrusu nové MacBook Pro s Touch Barem a jak se zdá, dny ikonického svítícího jablíčka jsou sečteny.

Poslední počítače které Apple se svítícím logem nabízí jsou MacBook Pro bez Touch Bar a původní MacBook Air, který dnes nahradil do budoucna MacBook Pro bez Touch Bar. Apple se tak zbavil prvku, který je pro milovníky Applu se značkou spojen stejně jako Steve Jobs.

Je smutné, že se vytrácí prvky, které dělali Apple Applem a společností, které se vždy ostatní smály, že její zákazníci nejsou běžní spotřebitelé, ale téměř sekta. Apple tak opustil další z pro ni ikonických prvků a jak se zdá, dalším na řade bude MagSafe, který nové počítače již také nenabízí. Bohužel se tak vytrácí historie značky a přichází jen hliník a barvy….

4148717044_9d923e85ff_o

*Zdroj fotografie: Linus Ekenstam – Flickr

 

Dnes nejčtenější

.