Zavřít reklamu

Apple dnes vydal významnou aktualizaci Final Cut Pro X, profesionálního software pro střih a zpracování videa z dílny Applu. Dnešní aktualizace přináší zcela nový vzhled Final Cut Pro X v tmavých barvách, podporu dotykového panelu Touch Bar z nejnovějšího MacBooku Pro a řadu dalších funkcí.

Final Cut Pro X má vylepšené rozhraní, které je navrženo tak, aby optimalizovalo rozložení prvků na displeji MacBook Pro a navíc obsahuje tmavý flat design, který klade větší důraz na obsah než na okolní prvky. K dispozici jsou uživatelsky nastavitelné pracovní plochy, které umožní uživatelům zvolit si vlastní rozvržení pro jednotlivé prvky a to i na více displejích. K dispozici je samozřejmě plná podpora pro barevný worklflow.

„Toto je naše největší aktualizace Final Cut Pro X od chvíle, kdy jsme jej před pěti lety zcela přepracovali,“ uvedla viceprezdientka společnosti Apple pro aplikace produktového sektoru Susan Prescott a dodala: „Nová verze nabízí elegantní rozhraní a přidává výkonné editační funkce, které jdou daleko nad rámec toho, co je možné s tradičními aplikacemi pro editaci videa. Přinášíme také integraci s revolučním Touch Barem, který poskytuje zcela nový způsob interakce s Final Cut Pro X.“

K dispozici je zcela nová magnetická časová osa, aby měl editor lepší přehled nad celým filmem. Dialog, hudba a efekty jsou zvýrazněny vlastním barevným kódem a je možné je přetahovat a uspořádat dle libosti editora. Final Cut Pro X aktualizace také obsahuje podporu pro dotykový Touch Bar MacBook Pro a zavádí dynamické ovládací prvky, které se mění v závislosti na provozu daného nástroje.

Aktualizace se dočkali také Motion 5.3 a Compressor 5.3, které přináší taktéž nový tmavší vzhled související s Final Cut Pro X a podporu Touch Bar. Mimochodem video vytvořené ve Final Cut Pro X v rozlišení 4K, které Apple prezentoval během dnešní keynote, si můžete stáhnout na stránkách Apple přímo zde.

final-cut-pro-x

Dnes nejčtenější

.