Zavřít reklamu

Současný MacBook Air dostal poslední zásadní aktualizaci už z jara roku 2015. Pokud nepočítáme navýšení RAM u 13″ modelu z léta tohoto roku. Jeho hardware je tedy již velice zastaralý a tisíce uživatelů po celém světě tak čekali na dnešní den, kdy Apple představí nástupce. Nový, aktualizovaný model, který je pro mnohé uživatele vstupní bránou k macOS. Apple se však rozhodl, že k tomu letos přistoupí trochu jinak. Původní MacBook Air svého nástupce nedostane, společnost bude prodávat pouze tři verze MacBooku Pro. Současný Air se bude dále prodávat pouze ve své 13″ variantě, bez žádných změn.

MacBook Air je minulostí, alespoň tedy ten 11″ (fakticky ovšem také 13″, jelikož je již extrémně zastaralý a jeho nákup nemá příliš smysl). Na jeho místo přichází MacBook Pro. Jakkoliv zmateně se to může zdát, je to pravda. Nejlevnější MacBook ve své nabídce, Apple nahradí osekáním nově představeného MacBooku Pro s OLED panelem. Nástupce Airu tak bude velice podobný novému MacBooku Pro, na rozdíl od něj ovšem nebude obsahovat OLED Touch Bar a místo 4 Thunderbolt 3 konektorů nabídne pouze 2. Samozřejmostí jsou i slabší komponenty.

Co se specifikací týče, nejlevnější MacBook Pro nabídne 13,3″ Retina displej s neznámým rozlišením, dvoujádrový i5 procesor z rodiny Intel Skylake, iGPU Intel Iris Graphics 540, 8GB RAM, 256GB 3GB/s SSD, Force Touch trackpad a novou klávesnici, kterou dostanou i dospělé Pro modely. Cena za tento notebook začíná na 45 999,- a bude se dále odvíjet od zvolené konfigurace. Dostupnost tohoto modelu by měla být od dnešního dne. K dispozici jsou dvě barevné varianty a to vesmírně šedý a stříbrný.

mbp13-space-gallery3-201610

Dnes nejčtenější

.