Zavřít reklamu

Příjmy ze služeb Applu převýšily příjmy z iPadů a Maců. Kategorie služeb u Applu pokrývá vše, počínaje placeným úložištěm na iCloudu a konče předplatným streamingu Apple Music. Již nějakou dobu bylo více než jasné, že příjem z těchto položek se pro společnost stává čím dál tím více důležitějším. 

Důležitost služeb byla potvrzena včerejší zprávou o poměru příjmů – za poslední kvartál byl zisk ze služeb vyšší, než z prodeje iPadů a Maců. Služby tvoří 13% všech čtvrtletních příjmů, u Maců to dělá 12% a u iPadů pouhých 9%. Prodeje iPhonů jsou logicky stále ještě zodpovědné za více než polovinu celkového zisku, ale není těžké si představit, že tomu tak možná již brzy nebude. U Maců se dá naopak předpokládat jistý vzestup, a to zejména díky novým modelům, které mají být světu odhaleny již na zítřejší konferenci.

Dá se dokonce možná i předpokládat, že za první kvartál příštího roku budou příjmy z Maců podstatně vyšší, než příjmy ze služeb, ale i tak je milník v tomto směru pozoruhodný. Velkým přínosem u zisků ze služeb je pro Apple fakt, že tato položka představuje příjem, který se relativně rovnoměrně rozloží po celý rozpočtový rok. Nezanedbatelnou část příjmů ze služeb tvoří měsíční odběry a předplatné, které pomáhají společnosti rovnoměrně rozložit tok peněz, jehož pravidelnost a plynulost by mohla být vydáváním iPhonů jednou do roka ohrožena.

revenues-fb
iPad MacBook FB

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.