Zavřít reklamu

Včerejší den byl velice zajímavý pro všechny, kteří netrpělivé očekávají nový MacBook Pro, který by měl Apple představit už zítra večer. Během včerejšího dne se totiž objevily dva úniky, které potvrzují to, o čem už se dlouho spekuluje. A to konečnou podobu klávesnice, která se v bude v notebooku nacházet. První únik nám potvrdil, že zde bude OLED panel, jelikož je to poznat na virtuální klávesnici v macOS, která je shodná s tou, která bude v MacBooku Pro. O druhý únik se postaral přímo Apple, který „omylem zveřejnil“ oficiální snímky OLED panelu s Touch ID senzorem.

Na snímky Applu se můžete podívat v tomto článku, většinu lidí ovšem zaujalo něco trochu jiného. Podle obrazového schématu klávesnice je totiž patrné, že se v nové generaci MacBooku Pro nebude nacházet tlačítko Escape, které dosud nikdy nikde nechybělo. Alespoň tedy nebude na klávesnici v obvyklé hardwarové podobě. Uživatelé tak budou mít dvě možnosti, jak se s tímto odstraněním vypořádat.

Je pravděpodobné, že tlačítko Escape bude nějak zastoupené na samotném OLED panelu. Pokud to tak bude, tak se v podstatě nic nemění. Pokud na panelu ovšem nebude, existuje další možnost, jak ho mít k dispozici, a to pomocí speciální klávesové zkratky, kterou si mohou uživatelé vytvořit. V macOS Sierra je nastavení klávesových zkratek velice jednoduché. Najdete jej v nastavení – klávesnice – klávesové zkratky. V tomto menu si pak můžete Escape (a další klávesy) libovolně nastavit.

remap-esc-key-macos-sierra-10-12-1
macbook-pro-escape

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.