Zavřít reklamu

Včera večer jste u nás mohli číst o zajímavém úniku fotografií z macOS Sierra 10.12.1 propagující službu Apple Pay. Fotografie totiž ukazovaly, jak bude možné potvrzovat platby na novém MacBooky Pro pomocí Touch ID nebo je případně rušit na OLED panelu. Apple nám tak dva dny před konferencí ukázal, jak bude chystaný MacBook Pro vypadat. V macOS 10.12.1 se ale v systémových souborech nacházejí i další obrázky, konkrétně ikony, které potvrzují, že počítač bude skutečně disponovat senzorem otisků prstů Touch ID.

Zahraniční magazín 9to5mac totiž v systému našel dvě ikony Touch ID, které nám navíc potvrzují, že nový MacBook Pro bude možné odemykat otiskem prstu, s čímž jsme ale tak nějak počítali. Přes Touch ID by mělo být možné se přihlašovat i na různé stránky v Safari (například na Facebook a další) nebo odemykat přístup k různým funkcím systému. Apple ale pravděpodobně umožní využít Touch ID i vývojářům, a tak se s jeho podporou setkáme i v aplikacích třetích stran z Mac App Store. Touch ID by tak mohlo na MacBooku zcela nahradit heslo.

Obě ikony naleznete níže. První obrázek ukazuje kromě ikony Touch ID i visací zámek, čímž se potvrzuje zmíněná možnost odemykat MacBook a funkce v nastavení otiskem prstu. Druhý obrázek, který redaktoři v macOS 10.12.1 našli, pak ukazuje samotnou ikonu Touch ID, se kterou se budou majitelé nového MacBooku Pro setkávat napříč celým systémem.

macbook-pro-2016-touch-id
macbook_pro_touch_id-mr_

Dnes nejčtenější

.