Zavřít reklamu

Chystané iMessage pro platformu Android byly opravdu velmi daleko. Podle nových informací, se kterými přišel server Apple Insider, už byly hotové i designové návrhy v Material Designu, který je pro Google aplikace typický. Jak ovšem víme, Apple zatím žádné iMessage pro Android nevydal a zatím to nevypadá, že by se na této skutečnosti mělo něco měnit. Podle informací, které Apple Insider má je možné, že se nakonec tato aplikace na Androidu nikdy neobjeví. 

Podle onoho zdroje byl vývoj aplikace ve velmi pozdním stádiu. Společností kolovalo mnoho designových konceptů, které využívaly různé designové jazyky. Nějaké návrhy byly vytvářené v klasickém stylu iOS, další v Material Designu a některé byly zcela neutrální. Zdroj si ovšem myslí, že se uživatelé Androidu iMessage nikdy nedočkají. Údajně službu čeká stejný osud, jako FaceTime, který se měl stát open-source řešením, podle slibů Steva Jobse z roku 2010.

Jak již všichni víme, jak FaceTime, tak iMessage jsou pevně spjaty s ekosystémem Applu a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se na tomto faktu mělo cokoliv měnit. Jedním z důvodů, proč se tyto služby neobjeví na cizích platformách, je strach o případné prolomení zabezpečení. A následně také fakt, že Apple už musel vynaložit značné úsilí, aby se vymotal ze všech patentových sporů, které jsou s těmito službami spojené. Na jiných platformách by to vše probíhalo od začátku a inženýři by museli najít nové okliky, aby se vyvarovali soudním sporům.

17166-14402-160609-imessage-l-1

iMessage Android Samsung

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.