Zavřít reklamu

Apple na svých stránkách přidal do sekce podpory webový nástroj „Využít podporu“, díky němuž mají uživatelé možnost přímo přes web získat podporu přes e-mail, telefon, nebo se objednat do servisu. Na stránkách si rovněž mohou zjistit informace o možnostech podpory pro svá registrovaná zařízení.

Apple nedávno pozměnil formu své online technické podpory a služeb. Nyní se na příslušné stránce zobrazují potřebné informace pouze o těch produktech, které uživatel zaregistroval přes své Apple ID. Změny databáze online podpory na nový systém si v pondělí všimli redaktoři serveru MacRumors. Nový webový  nástroj nabízí stejný typ informací, jako předchozí profil poskytování podpory – pokrytí záruky, technickou podporu a další záležitosti – ale již neumožňuje uživatelům přidávat zařízení mimo ta, která jsou registrována na jejich Apple ID.

snimek-obrazovky-2016-10-25-v-7-53-46

Vzhledem k tomu, že jeden produkt od Applu může být asociován pouze s jedním Apple ID, bude tato změna zdrojem nepříjemných komplikací například pro malé firmy či rodiny. Kromě toho se zdá, že mechanismus, zodpovědný za asociaci Apple ID s funkcí získání podpory je ve fázi výstavby, jak ukazují četné nesrovnalosti při zkoušení nové funkce –  – z řady registrovaných zařízení se jich například na příslušné stránce ukazuje jen zlomek.

apple-support-fb

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.