Zavřít reklamu

iPhone 7 Plus je bezesporu skvělým telefonem a neméně dobrým kapesním fotoaparátem. Apple ho však několikrát prezentoval jako nástroj, který se ve specifických situacích vyrovná, především tedy kvalitou snímků, i levnějším zrcadlovkám. Pomoci mu v tom má speciální Portrait Mode, který byl shodou okolností dnes večer (24. 10.) zpřístupněn všem, ve formě aktualizace iOS 10.1. Dnes se podíváme na to, jak je iPhone 7 Plus schopný fotit v případě, že si jej do rukou vezme profesionální fotograf, který je zvyklý fotit se špičkovými zrcadlovkami. 

iOS 10.1 už je venku a pokud máte iPhone 7 Plus, můžete se z vesela pustit do focení portrétových snímků s rozmazaným pozadím. Vzhledem k prvním reakcím uživatelů je ovšem stále vidět, že má Apple na čem pracovat, jelikož tento efekt stále není dotažen k naprosté dokonalosti. Hůře ovšem zvládá především zapeklité snímky, na kterých je například mnoho lesklých ploch apod.

Jakmile uživatel ovšem fotí klasický portrét, tedy obličej z relativní blízkosti, a za dobrého osvětlení, vzniknou z toho naprosto fantastické snímky, které vypadají jako od profesionála (ačkoliv v tomto případě je profesionál fotil). V galerii si můžete prohlédnout čtyři snímky v plném rozlišení, které zachytil profesionální fotograf Gary Yost, který má za sebou více než 40 let v praxi. Výsledné fotografie ho velice překvapily. Však se na ně také můžete podívat níže. Znovu se potvrzuje, že v případě ideálních podmínek, je i mobilní telefon velice schopným nástrojem na pořizování fotografií.

iphone 7 plus portrait FB

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.