Zavřít reklamu

Původně jsme všichni čekali, že Apple pozítří po boku nového MacBook Pro ukáže i aktualizované iMacy, ale podle posledních zpráv to vypadá, že tomu tak nebude. Nové iMacy by totiž měly dorazit až v první polovině příštího roku a společně s nimi by měl spatřit světlo světa i nový externí displej s 5K rozlišením. 

Prozatím je dost nejasné, s čím novým by chystané iMacy mohly přijít, ale dost možná použije Apple při jejich vývoji nové funkce, které nyní očekáváme od MacBooku Pro, což by mohl být i senzor otisků prstů. V poslední době jsou ale velice zajímavé i bezrámečkové displeje, které vypadají jednoduše skvěle. Na trhu v současné době nalezneme několik televizorů, které mají tak tenký rámeček, že to působí, jako kdyby neměly vůbec žádný. A co kdyby tento trend zamířil i mezi all-in-one počítače jako je právě iMac?

Právě to se snaží ukázat designér vystupující pod jménem Yanko Design, který vytvořil krásný koncept iMacu. Jeho iMac Flow, jak jej nazval, se chlubí nádherným displejem bez jediného rámečku a opravdu tenoučkým tělem. iMac Flow ale disponuje i Touch ID, které je zabudované v samotném stojánku. Je otázkou, jestli je to praktické umístění, spíše se totiž předpokládá, že Apple senzorem otisků prstů vybaví svojí klávesnici Magic Keyboard, která se s iMacem prodává.

Yanko Desing v popisu svého konceptu uvádí, že jeho iMac Flow disponuje dotykovým displejem, který usnadňuje práci s všemožnými grafickými a kancelářskými programy. Na druhou stranu ale nenabízí jeden jediný port, aby byl design co nejvíce minimalistický a aby mohl být iMac tak tenký, jak koncept ukazuje. Všechny periferie a všechna ostatní zařízení je tedy nutné připojit bezdrátově.

imac-koncept-fb

Dnes nejčtenější

.