Zavřít reklamu

Společnost Apple už delší dobu nabízí možnost vyzkoušet si jako běžný uživatel novinky z nadcházející aktualizace iOS. To je možné prostřednictvím public beta verzí, které si může na své zařízení nainstalovat opravdu kdokoliv. S příchodem oficiální verze iOS 10 však nemá smysl zůstávat na beta verzích, jelikož všechny funkce jsou dostupné už v oficiálním vydání a beta verze už přináší většinou pouze menší opravy chyb.

Pokud si necháte Public Beta profil na svém zařízení nainstalovaný, budete beta budoucí aktualizace dostávat nadále. Co ale dělat, pokud chcete na zařízení nainstalovat oficiální verzi? Budete muset profil odstranit. Naštěstí je proces odstranění ještě jednodušší, než instalace profilu.

Jak odstranit iOS Public Beta profil

Proces je opravdu jednoduchý a v jeho průběhu by se neměly vyskytnout žádné potíže.

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Jděte do Obecné.
  3. Sjeďte dolu a najděte položku „Profily„.
  4. Pod rozdělovačem „konfigurační profil“ najdete položku „iOS Beta Software Profile„. Na tu klikněte.
  5. Vyberte červené tlačítko „Smazat profil„, zadejte kód a volbu potvrďte.
  6. Nyní je k provedení změn nutné zařízení restartovat. Po restartování by mělo být možné nainstalovat nejaktuálnější verzi iOS.

Pokud se někdy v budoucnu opět rozhodnete pro nainstalování Public Beta verze, můžete přes stránky beta.apple.com znovu nainstalovat konfigurační profil a na zařízení nahrát nejnovější beta verzi iOS.

ios-10-beta-2-fb

Dnes nejčtenější

.