Zavřít reklamu

Apple Pay se v různých zemích pomalu ale jistě stává základní formou placení. Tak, jako jsou u nás běžné bezkontaktní platby, v zahraničních platí uživatelé skrze Apple Pay. Ať už se jedná o nákup jídla, zaplacení útraty v restauraci nebo nákup elektroniky. Kde to jde, tam lidé tento systém používají. Nutno podotknout, že spíše pro ty drobnější transakce.

Tentokrát se ovšem našla výjimka, potvrzující pravidlo. Nějaký šťastlivec se totiž rozhodl, že si koupí nádherný Aston Martin DB5 z roku 1964. A transakci provedl právě přes platební službu od Applu. Pravděpodobně se jedná o nový rekord v maximální výši platby, jelikož ho to vyšlo na milion dolarů.

Ano, čtete správně. 1 milion dolarů za krásně zachovaný Aston DB5 z roku 1964 ovšem není žádná přehnaná částka. Novému majiteli se bude navíc jen a jen hodnotit, takže nákupem už nyní v podstatě vydělal. Celá platba byla vykonána v aukční síni Coys skrze aplikaci Vero. Cena kompletně zrenovovaného vozu je 825 000 liber, což je 1 013 000 dolarů, v přepočtu tedy více než 25 milionů Korun.

Podle všech dostupných informací by se opravdu mělo jednat o rekordní platbu. Jak co se týče platby přes telefon jako takový, tak přes platební službu od Applu. Tento rekord ovšem jen tak někdo nepřekoná. V galerii výše se můžete na onen Aston Martin podívat, opravdu stojí za to.

aston-martin-db5-1964-1

Zdroj: Column.com

Dnes nejčtenější

.