Zavřít reklamu

Steve Troughton-Smith, hacker a vývojář, včera zveřejnil na sociální síti Twitter příspěvek o tom, že objevil one-hand mód pro klávesnici v iPhonu. Kód byl součástí systému již od iOS 8, ale na veřejnosti ještě tato funkce uvedena nebyla.

Mód psaní jednou rukou lze aktivovat posuvem rohu jednotlivých kláves, kdy se zobrazí postranní panel s ovládacími prvky jako je vyjmutí, kopírování a vložení. Užitečný bude tento režim zejména pro majitele rozměrnějších iPhonů, kteří tak palcem nedosáhnou přes celou šířku kláves. Ukázku práce s takovouto klávesnicí můžete vidět na videu na konci článku.

Přítomnost režimu v kódu iOS 8 napovídá, že Apple tuto funkci testoval v průběhu vývoje iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus, kdy se představil o poznání větší 4,7-palcový a 5,5-palcový displej. One-hand režim ale asi nebyl shledán natolik důležitým, aby byl vypuštěn na veřejnost.

Kód iOS obsahuje spoustu neaktivních funkcí, jejichž vývoj je ještě v procesu. U „jednoruční“ klávesnice se zdá, že je dílo téměř dokončené. Uživatel může potáhnout prstem z levé i pravé strany, čímž vysune postranní panel – funkce je tedy dostupná jak pro praváky, tak i pro leváky. Kód je však potřeba aktivovat, až poté je funkce dostupná.

ios-keyboard-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

 

Dnes nejčtenější

.