Zavřít reklamu

Představa odemykání auta pomocí Touch ID možná již leckoho napadla. A nyní to vypadá, že ta představa není zase tak vzdálená realitě. Jaká je ale budoucnost auta od Applu?

V nedávném článu na serveru Bloomgerg o samořiditelném autě se objevila nenápadná, ale rozhodně ne zanedbatelná poznámka: „Vedení Applu má představu o elektrickém autě, které by svého řidiče poznalo podle otisků prstů.“

iPhone nahrazuje čím dál více předmětů denní potřeby, jako je peněženka nebo fotoaparát. Nyní to vypadá, že jsou na řadě i klíčky od auta. V květnu letošního roku byl Applu udělen patent pro ovládání automobilu pomocí zařízení, jako je iPhone. Patent popisuje, jak jmenované zařízení získá přístup k počítači v autě a následně provede určité operace, jako je například odemknutí dveří, nastartování auta nebo zapnutí autorádia. Apple ale není originálním původcem této myšlenky. Odemknout auto za pomoci smartphonu vám umožní rozličné aplikace, které nabízí například automobilka BMW nebo Hyundai.

Můžeme se ale spolehnout na to, že pokud Apple dotáhne ideu do konce, vnese do celého systému inovativní prvek. Jmenované aplikace například nepracují s otisky prstů, takže postrádají element bezpečnosti, který u Applu rozhodně chybět nebude. V současné době ale bohužel není jisté, jakým směrem se projekt Applu ohledně samořiditelného auta bude ubírat. Kalifornská společnost totiž zrušila stovky pracovních míst, souvisejících s autem. O osudu celého projektu by se mělo rozhodnout do konce příštího roku.

iphone se - touch id-fb

Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.