Zavřít reklamu

Před pár měsíci vypustila společnost Google do App Store novou klávesnici Gboard pro iPhone a iPad. Tehdy ale byla Gboard dostupná jen ve Spojených státech. Postupem času ji Google rozšiřoval do dalších zemí, ovšem na Českou republiku a Slovensko se ne a ne dostat. To se ovšem s novou aktualizací mění, protože Gboard je dostupná pro ČR i SR.

Gboard je užitečná hlavně díky jedné vychytávce – disponuje vyhledávačem. Google totiž do klávesnice integroval vlastní vyhledávač, který je zajisté nejpoužívanější na světě a usnadňuje s ním vyhledávání a umožňuje rychle odesílání obrázků, adres, GIFů, odkazů, YouTube videí a dalšího obsahu.

gboard_gif_regularSearch

Nově tak už nemusíte přepínat mezi aplikacemi, ale stačí v Gboard stisknout velké “G” a vyhledat to, co potřebujete a okamžitě odeslat. Vyhledávač slouží například i k rychlému vyhledání smajlíků, což v defaultní emotikonové klávesnici na iOS není prozatím možné, v Gboard ale ano.

Kromě vyhledávače podporuje klávesnice psaní tzv. swift gesty, tedy, že táhnete prstem po klávesnici od písmene k písmenu daného slova a ta automaticky rozpozná, o jaké slovo se jedná. Podobné klávesnice jsou pro iOS dostupné už od samotného vydání iOS 8 a rozhodně jsou jedny z nejoblíbenějších.

[appbox appstore simple id1091700242]

S novou verzí, kterou dnes Google vydal, se Gboard naučila podporovat 3D Touch, tudíž jí můžete použít jako trackpad a také nyní podporuje nový vzhled smajlíků z iOS 10. Kromě výše vyjmenovaných novinek umí Gboard nově také prohledávat vaše kontakty, stačí jen funkci aktivovat v nastavení, a také podporuje více témat, díky kterým můžete klávesnici upravit vzhled.

Ačkoli je Gboard již dostupná v českém a slovenském App Store, češtinu ani slovenštinu prozatím bohužel nepodporuje. U obou jazyků (a u mnoha dalších) naleznete jen hlášku, že budou brzy dostupné. Je tak jasné, že Google chystá oba jazyky přidat, kdy to ale bude, je prozatím ve hvězdách. V současné době vám tak budou při psaní navrhována jen anglická slova. Gboard nabízí i predikci slov, což nativní klávesnice od Applu podporuje jen pro některé jazyky a čeština i slovenština mezi nimi prozatím chybí. Doufejme tedy, že až Google do Gboard přidá češtinu a slovenštinu, bude umět i česky a slovensky napovídat.

gboard-fb

Dnes nejčtenější

.