Zavřít reklamu

Angela Ahrendts je senior vicepreziedentkou pro obchodní záležitosti a včera poskytla 25 minutový rozhovor na Fortune’s Most Powerful Women Summit. Bývalá ředitelka módní společnosti Burberry se podělila o tom, co všechno Apple plánuje v oblasti retailu. A málo toho opravdu není. Společnost se chystá kompletně předělat téměř 100 obchodů do moderní podoby (viz zde). Dále oznámila, že společnost plánuje bezplatné výukové kurzy pro Swift a další zajímavé akce.  

Angela nejdříve hovořila o své cestě do společnosti a poté už komentovala své vlastní působení. Například nápad spojit oddělení retailu s oddělením on-line prodejů. Velkou část rozhovoru věnovala nové iniciativě, díky které Apple předělává své největší kamenné obchody, aby odpovídali současnému designovému jazyku a marketingové strategii společnosti.

Kompletní rekonstrukce obchodů cílí na zcela nový zážitek zákazníků. Nová strategie údajně lépe působí na lidi, kteří do obchodů přijdou jak pro radu, tak kvůli nákupu. Vzdušnější prostory a více zeleně tak dodají podstatně lepší zážitek z návštěvy. Restrukturalizace obchodů také vytvoří nová, velice specifická pracovní místa.

S výše zmíněnou rekonstrukcí také souvisí nové události, které kolem těchto obchodů Apple plánuje. Nově vzniklé prostory umožní konání pravidelných akcí, jako například výukové dny pro děti a pro učitele, kteří se budou pravidelně učit se zařízeními od Applu a také s jejich vlastním programovacím jazykem Swift. Tyto akce by měly být zdarma a až třikrát týdně. Ovšem jen ve vybraných Apple Store. O nových prodejnách ovšem opět nepadlo ani slovo. Na videu níže se můžete podívat na sestřih zajímavostí z tohoto rozhovoru.

apple store san francisko fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.