Zavřít reklamu

iPhone 7 je poněkud zvláštní model. Měl totiž přinést výrazné designové změny, ale moc se jich neudálo. Pro někoho se tak jedná o zbytečný model, na který by určitě nepřešli, pro jiné je iPhone 7 zase dokonalý smartphone roku 2016, který má v podstatě vše, co si přáli. Design je pro určitou skupinu také jistě lákavý, obzvláště pak nová matně a leskle černá varianta.

Jaké jsou ale skutečné důvody, proč majitele starších modelů přecházejí na nový iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus? Můžeme se jen dohadovat, ale Bank of America se to rozhodla skutečně zjistit. Ve svém nedávném spotřebitelském průzkumu zjistila 9 hlavních důvodů, proč lidé upgradují na iPhone 7/7 Plus.

Kupodivu nový duální fotoaparát není na prvním místě. Tam se totiž umístila delší výdrž baterie, která by podle slov samotného Applu měla být u menšího modelu dvě hodiny a u Plus modelu hodinu.  Na druhém místě se pak umístila voděodolnost, čemuž se ani nemůžeme divit. Kousek za ní pak byly lepší schopnosti fotoaparátu a hned poté rychlejší procesor, který uvedlo 52% respondentů.

Průzkum nám ale prozrazuje jednu zajímavost. Uživatelé totiž na nový iPhone 7 nepřecházeli kvůli o něco málo hezčímu vzhledu nebo zajímavějším barevným variantám, ty se totiž umístily až na předposledním místě, ale hlavně kvůli novým funkcím a vlastnostem. Je vidět, že to vůbec nejžádanější od nových smartphonů je delší výdrž baterie, když lidé jsou ochotni přecházet na nový model kvůli dvěma resp. jedné hodině výdrže navíc.

screen-shot-2016-09-29-at-10-09-09-am

*zdroj: businessinsider

 

Dnes nejčtenější

.