Zavřít reklamu

Apple na konferenci minulý rok při představení iPhonu 6s a 6s Plus ukázal i mnoho dalších novinek. Jednou z velkých novinek byly hned po 3D Touch i Live Photos. Ty jsou ve spojení s displejem citlivým na tlak příjemnou vychytávkou a umožní uživatelům zachytit i dění před a po pořízení fotografie. Nepříjemnost přichází při pokusu o sdílení živé fotografie s přáteli na sociálních sítích.

Pokud totiž chcete Live Photos nahrát na Facebook, Instagram a další sítě, stane se z nich normální statický obrázek a jejich „živá“ složka zmizí. Existují však způsoby, jak na tyto sítě nahrát Live Photos v jejich původní podobě. Díky různým aplikacím, které Live Photos převedou na video, si mohou i vaši přátelé vychutnat zážitky, které jste si prožili.

Jednu z takových aplikací vydala pro iPhony i společnost Google. Aplikace je velmi intuitivní, nelze se v ní ztratit a navíc přináší i možnosti úprav. Další skvělou funkcí je, že můžete Live Photos převést buď na video, nebo na animovaný GIF. Další skvělou funkcí je i stabilizace obrazu, kterou však v tomto případě nebudeme využívat.

Jak na Facebook a Instagram nahrát Live Photos

Bez čeho se neobejdete je Live Photo, kterou musíte mít před provedením vyfocenou. Žádná z aplikací třetích stran totiž jejich pořizování nepodporuje a stejně je na tom i tato.

  1. Z tohoto odkazu si stáhněte aplikaci Motion Stills. Je zadarmo, tudíž se nemusíte bát, že byste museli něco platit.
  2. Otevřete Motion Stills a vyberte fotografii, kterou budete chtít upravit a nahrát na Facebook nebo Instagram. Pro její výběr musíte kliknout na bílý mráček.
  3. Fotografii podle svých potřeb upravte.
  4. Stiskněte tlačítko se šipkou.
  5. Klikněte na „Sdílet klip“ v právě otevřeném menu.
  6. Nyní z klasického menu, které známe z ostatních aplikací, klikněte buď na „Uložit video„, pokud jej chcete uložit mezi ostatní videa, nebo na „Instagram„, pokud jej chcete rovnou sdílet na tuto sociální síť.
  7. Pokud jste si video v minulém kroku uložili, otevřete Instagram, Facebook, nebo jinou sociální síť, na kterou chcete video sdílet a vložte ho do příspěvku jako normální video.

Video bude poté sdíleno na sociální síť a vaši přátelé jej mohou obdivovat. Důležité je, že v 5. kroku musíte zvolit, že chcete Live Photo uložit jako video. Pokud ji uložíte jako GIF, Instagram sdílení nepovolí. I tak můžete GIFy stále přes tuto aplikaci vytvářet a poté je sdílet na jiné sociální sítě, které GIFy podporují. Příkladem může být Twitter, Facebook, Thumblr a další.

iphone-6s-live-photos-fb

Dnes nejčtenější

.