Zavřít reklamu

Od prvního iPhonu (označovaný také jako iPhone 2G) po současný iPhone 7 ušel smartphone od Applu dlouhou cestu. Zlepšilo se v podstatě vše, ať už se zaměříme na výkon, funkce, velikost, design nebo třeba displej. Jedna věc se ale přeci jen změnila zásadně a tím je kvalita výsledných fotografií z iPhonu.

První iPhone měl jen 2-megapixelový fotoaparát a vůbec neuměl natáčet video, zatímco nejnovější iPhone 7 Plus má hned dva 12-megapixelové fotoaparáty a umí natáčet videa ve 4K rozlišení a pořizovat snímky ze zajímavým rozostřeným pozadím podobně jako zrcadlovka. Kvalita fotografií se tak razantně zlepšila, a to hlavně při špatných světelných podmínkách.

Tehdy, před těmi devíti lety, ale kvalita fotoaparátu iPhonu nepřišla tak špatná. Samozřejmě nebyla nijak špičková, ale na chytrý telefon šlo o slušné výsledky. Pokud se ale srovnají tehdejší fotografie s těmi dnešními, které iPhone pořizuje, tak se jeho majitelé diví, jak si tenkrát mohli myslet, že iPhone fotí úžasně.

Stejný pocit mají i redaktoři z The Verge, kteří vzali nový iPhone 7 Plus a první iPhone a pořídili pár snímků. Pořídili několik stejných fotografií a když je poté porovnali, nestačili se divit, jak obrovský rozdíl mezi nimi a jak se tedy fotoaparát iPhonu za těch 9 let posunul. Na jejich fotografie se můžete podívat v galerii níže nebo pak přímo na jejich stránkách, kde mezi nimi můžete přejíždět jezdcem a vidět tak razantní přechod v kvalitě.

iphone-2g-vs-iphone-7-2

Dnes nejčtenější

.