Zavřít reklamu

O bateriích a nabíjení v souvislosti s iPhony se hovoří poměrně často. Apple do svých telefonů dává baterie spíše s průměrnou kapacitou a co je ještě horší, žádný iPhone zatím nenabídl funkci podobnou Quick Charge, na kterou jsou uživatelé z platformy Android zvyklí již několik let. iPhone 7 na tom v těchto ohledech není o moc lepší než jeho předchůdci. Baterie je stále průměrná (model Plus je na tom lépe) a na funkci rychlého nabíjení si stále musíme počkat. Pojďme se ale podívat na to, jak se nový iPhone nabíjí v porovnání s konkurencí. 

Na AnandTechu se před pár dny objevil zajímavý test nového iPhone 7, který obsahoval dobře zpracovanou kapitolu o měření nabití baterie do plného stavu, tedy z 0 na 100%. Redaktoři dali dohromady 19 mobilních telefonů a porovnali je mezi sebou. Celou kapitolu, potažmo test, najdete zde, nás ovšem zajímají dva specifické grafy, které najdete níže. Jedná se spíše o poznatky z praxe, než fabrikované testy s využitím různých syntetických benchmarků.

iPhone 7 battery test

První graf ukazuje výdrž telefonu (metodiku naleznete v samotné kapitole na AnandTechu) při surfování na webu přes LTE nebo přes Wifi. iPhone 7 si zde nevede vůbec špatně a překonávají ho jen konkurenti od Samsungu (s tím, že Note 7 je již mimo soutěž) a Huawei Mate 8. Koneckonců, výsledky si můžete prohlédnout níže. Kde už ovšem Apple příliš neexceluje je doba nabití.

iPhone 7 battery test

Zde se projevuje absence jakékoliv rychlo-nabíjecí funkce a iPhone 7 se propadá hluboko do startovního pole. Klasický iPhone 7 je průměrný, vzhledem ke konkurenci, ale iPhone 7 Plus je na tom podstatně hůře. Má sice větší baterii, ale oproti rovnocenným konkurentům, v oblasti nabíjení, výrazně zaostává. Nějaké adaptace na Quick Charge bychom se měli dočkat v nadcházejícím iPhonu 8. Do té doby máme smůlu.

iPhone 7 battery test
 
iphone-7-plus-rozebrani-battery-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.