Zavřít reklamu

Apple nám v každé nové verzi operačního systému iOS přichystá nespočet nových funkcí a úprav. V iOS 10 prošla velkou změnou i aplikace Zprávy. Do ní totiž přibylo mnoho nových funkcí, které umožňují využívat iMessage naplno. Do konverzace tak můžete přidávat samolepky, můžete ve zprávách hrát s přáteli hry i využívat Digital Touch, který známe z chytrých hodinek Apple Watch.

Tím seznam novinek ale nekončí. Aktualizace obsahovala i trochu skrytější funkci, díky které lze přes iMessage posílat ručně psané vzkazy.

Jak v iMessage na iOS 10 aktivovat a používat ruční psaní

  1. Otevřete aplikaci Zprávy a vstupte do některé z konverzací.
  2. Ujistěte se, že máte povolenou rotaci obrazovky. Stačí vysunout Control Center a podívat se, zda máte vypnutý zámek orientace na výšku.
  3. Klikněte do textového pole, jako když chcete normálně zobrazit klávesnici.
  4. Otočte váš iPhone, aby se displej přetočil a byl v režimu na šířku.
  5. Po napsání zprávy klikněte na „Hotovo“.
  6. Zprávu odešlete.

Pokud se vám pole pro ruční psaní po provedení 4. kroku nezobrazí, nechte zařízení v režimu na šířku a na klávesnici klikněte na dolní pravé tlačítko, které vypadá jako převrácené psací „e“. Pokud se chcete vrátit zpět a psát na klávesnici, stačí přetočit iPhone zpět do režimu na výšku a zobrazí se klávesnice. Pokud chcete klávesnici na šířku, ale zobrazuje se vám režim ručního psaní, v pravém dolním rohu je tlačítko, které vrátí zpět klávesnici i do režimu na šířku.

Důležitou poznámkou je to, že se ručně psaný text odešle jako obyčejný obrázek. Tyto zprávy tak můžete posílat všem bez ohledu na verzi jejich operačního systému, respektive výrobce telefonu. Je však dobré si dát pozor na zpoplatnění MMS zpráv. Pokud máte zapnutou funkci, kdy se zpráva odešle kontaktu, který je nedostupný přes iMessage, klasickou SMS/MMS, může být odeslání v závislosti na vašem operátorovi zpoplatněno.

ios-10-rucni-psani-imessage-fb

Dnes nejčtenější

.