Zavřít reklamu
Apple se nijak netají tím, že jeho Apple Watch se hojně prodávají zejména pro účely fitness trackingu. Tato popularita ještě více vzrostla po vydání Apple Watch Series 2. Nová studie z Cleveland Clinic, publikovaná společností JAMA Cardiology, prokázala, že Apple Watch jsou nejpřesnějším fitness trackerem na trhu. Studie byla provedena mezi 50 zdravými, dospělými jedinci, kteří byli připojeni na nejrůznější monitorovací přístroje pro měření srdeční aktivity.

Ta byla naměřena ve třech rozdílných stupních aktivity – při odpočinku, při chůzi a při běhu na běžeckém pásu. Ve výsledku Apple Watch vykazovaly 90% shodu s výsledky měření lékařskými monitorovacími zařízeními. Ostatní nositelná elektronika vykazovala pouze osmdesátiprocentní přenost, uvedl doktor Gordon Blackburn, jeden z autorů studie a ředitel rehabilitačního kardiologického centra na Cleveland Clinic. Zajímavým faktem je, že úroveň přesnosti klesala spolu s tím, jak se navyšovala intenzita aktivity. Blackburn to komentoval slovy, že některá nositelná elektronika vykazovala v těchto situacích prakticky nulovou shodu.

Doktor Blackburn to vysvětluje tím, že zvýšená aktivita je logicky spojená se zvýšeným pohybem – a to včetně pohybu zápěstí, například při běhu – takže zařízení může ztrácet kontakt se styčnou plochou kůže a tím pádem nelze aktivitu měřit. Apple se zatím k výsledkům studie nevyjádřil, výrobce Fitbit to komentoval slovy, že jeho náramky nejsou lékařskými přístroji. Jeho náramky vykazovaly 94% shodu s odbornými monitorovacími přístroji.

apple watch tep bpm fb

Zdroj: 9to5Mac.com

 

Dnes nejčtenější

.