Zavřít reklamu

Včera se na redditu objevila velice zajímavá zpráva, kterou pak převzalo několik velkých zahraničních médii. Tato zpráva byla následně doplněna o nové informace a vypadá to, že to bude pravda. A o co vlastně jde? O novou klávesnici Magic Keyboard, na které již Apple údajně pracuje. Nástupce původního modelu by nebyl nic neočekávaného, ale podle informací z webu má nový projekt několik inovativních prvků. Tím nejdůležitějším a nejlákavějším je fakt, že by jednotlivé klávesy měly být z e-ink displeje, který by umožňoval změnu znaků na každé klávese. 

Redditor s nickem „Foxconninsider“ vypověděl, že Apple finalizuje nákup společnosti Sonder. Jedná se o start-up, jehož hlavním produktem je právě velice podobná klávesnice, která využívá e-ink technologie pro přizpůsobení se uživateli či danému programu. Dříve se spekulovalo o tom, že by měla nová Magic Keyboard přijít s OLED tlačítky (a měla by fungovat tak, jak klávesnice nadcházejícího MacBooku Pro). Toho je ovšem možná ještě lepší.

Na videu níže se můžete podívat, jak taková klávesnice od Sonderu funguje. Video je krátké, ovšem informační hodnota je dostatečná. Tyto informace ovšem nebyly jediné, se kterými Foxconninsider přišel. Měl by studovat na Tsinghua Univesity (což má být čínská verze americké MIT) a zástupci Foxconnu zde měli v minulých dnech předváděčku, na které ukazovali dva dosud nevydané Apple produkty.

Jedním z nich je ona e-ink klávesnice a tou druhou měl být klávesnicový modul z nadcházejícího MacBooku Pro. Tudíž klávesnice s OLED panelem místo funkčních kláves. Podle těchto informací se na tom prvním pracuje a to druhé je již hotové. Ačkoliv se jedná o anonymního uživatele redditu, moderátoři subredditu Apple údajně Foxconninsidera verifikovali a mělo by se tak jednat o pravdivé informace. Nová generace Magic Keyboard by se měla objevit v roce 2018.

apple-logo-imac-fb

Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.