Zavřít reklamu

Apple ve středu místního času v Číně oznámil své plány na otevření nového centra výzkumu a vývoje na jihu Shenzenu v roce 2017 jak součást upevňování vztahů. Výstavba R & D centra byla poprvé zmíněna letos v létě.

CEO Applu Tim Cook to oznámil v úterý večer v průběhu setkání s tamními činiteli v rámci národního inovačního summitu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na deník Shenzhen Economic Daily. Setkání se podle místního tisku zúčastnil i tajemník komunistické strany Shenzhenu Ma Xingrui spolu se svým zástupcem, starostou Xu Qinem. Mezi přítomnými byl údajně i Terry Gou z Foxconnu, jednoho z hlavních dodavatelů součástek pro Apple.

Apple chce se spuštěním chystaného centra posílit a rozšířit své partnerství s Shenzhenem, který je zejména v Číně proslulý svou technologickou výrobou. Spolu s výrobou hardwaru se společnost snaží najít i místní talenty z řad softwarových vývojářů, do kterých by mohla investovat. Pracovní síla pro Apple má v Číně velice rozsáhlou základnu – jen Foxconn zaměstnává ve městě přes 100 tisíc lidí. Cook v jednom rozhovoru prohlásila, že Shenzhen prošel od jeho poslední návštěvy před 20 lety výraznými změnami. Dále Cook vyzdvihl Shezhenskou kvalitu, která se podle něj významně podílí na úspěchu produktových řad od Applu, jako jsou například iPhony.

V e-mailovém prohlášení, zaslaném agentuře Reuters, nabídl tiskový mluvčí Applu Josh Rosenstock další detaily. „Jsme nadšeni, že můžeme otevřít nové centrum pro výzkum a vývoj již příští rok, aby náš inženýrský tým mohl pracovat ještě blíže našim výrobním partnerům,“ píše Rosenstock. „Středisko v Shenzhenu, spolu se střediskem v Pekingu, bude také zaměřeno na posílení vztahů s místními partnery a univerzitami v rámci podpory rozvoje talentů po celé zemi.“ Apple se také plánuje otevřít síť dalších  maloobchodních prodejen ve městě.

apple-china_think-different-fb

*zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.