Zavřít reklamu

V posledních dnes se objevuje spoustu nových informací, ohledně soudních sporů mezi Applem a Samsungem. Naposledy byl například převrácen rozsudek, díky kterému by měl nově Apple získat 120 milionů dolarů za to, že Samsung nelegálně zneužil několik patentů. Před pár dny jsme psali o tom, že se schyluje k dalšímu vyvrcholení, tentokrát však před americkým nejvyšším soudem. Soudní spor ohledně designu telefonů se tak chýlí ke svému závěru, momentálně to ovšem vypadá, že tentokrát Apple slavit nebude. 

Celý soudní spor se týká tří designových patentů, které Samsung údajně porušil již v dobách druhé generace Galaxy S a první generace Note. Telefonů, které nějakým způsobem zneužily těchto patentů má být jedenáct. Jedním z oněch porušených patentů je i ten jeden památný, kontroverzní na „černý obdelníkový telefon se zaoblenými rohy“. Nyní se objevili na veřejnosti komentáře jednotlivých soudců nejvyššího soudu. A podle jejich názorů má Apple trochu problém.

Vypadá to totiž, že rovnou dva zástupci (z osmi) jsou nakloněni spíše na stranu Samsungu. V obou jejich prohlášeních se totiž nachází myšlenka, že je připisovaná pokuta extrémně vysoká, jelikož předchozí rozsudky braly telefony jako celky, tudíž do škod započítávaly i vnitřní komponenty apod. Tento spor se ovšem týká pouze vzhledu a pokud by měl Samsung něco platit, tak pouze za porušení patentů z designové stránky.

Apple by si tak nemohl účtovat ztráty za hardware a další vnitřní komponenty. Naopak jedna ze soudkyň má názor opačný. Celkový vzhled telefonu totiž údajně velice ovlivňuje to, zda-li si jej zákazník opravdu koupí. V tomto případě by pak byla předchozí žaloba, a její odůvodnění v pořádku. Finální rozsudek by měl být znám do 3 měsíců a je na osmi soudcích, jak se vlastně dohodnou.

court house

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.