Zavřít reklamu

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak nedávno prohlásil, že Apple udělal správný krok, když se u iPhonu 7 zbavil vstupu pro jack konektor sluchátek. Ano, skutečně nyní rozporuje své dřívější tvrzení, ve kterém Apple za tento krok, který podle Wozniaka hodně lidí odradí, kritizoval.

V interview pro server TechRadar Wozniak označil nápad společnosti Apple nahradit vstup pro klasická sluchátka Lightning portem za správný. „Zas tolik lidí ho nepoužívalo. Já jsem ho nikdy nepoužíval,“ uvedl Wozniak na adresu klasického portu. „Pro ty, kteří ho používali, je tu redukce.“

Nejnovější smartphony od Applu – iPhone 7 a iPhone 7 Plus – jsou dodávány se sluchátky, která se do přístroje zapojí přes Lightning port, a zároveň s adaptérem pro ty, kteří by do přístroje chtěli zapojit klasická sluchátka. Nejnovější Wozniakovo prohlášení je v rozporu s jeho výrokem z letošního léta, kdy naopak vystupoval proti odstranění vstupu pro 3,5 mm jack konektor.

„Nepoužil bych Bluetooth… Nemám rád bezdrátové připojení. Mám auta, ve kterých mohu audio připojit klasickou cestou, nebo přes Bluetooth, a s Bluetooth zní stejná hudba zkrátka ploše.“ Apple v září skutečně odhalil nový iPhone bez klasického vstupu pro sluchátka, a to navzdory kritice a skepticismu nejen ze strany svých věrných zákazníků.

Šéf marketingu Applu Phill Schiller při té příležitosti označil konektor za jednoúčelový, analogový, a příliš velký. Jeho odstraněním podle něj vzniklo spoustu užitečného místa. „Teď se mě někteří lidé ptali, proč bychom odstraňovali vstup pro jack u iPhonu,“ říká Schiller. „Důvody se dají shrnout do jednoho jediného slova: odvaha. Odvaha posunout se dál a udělat něco nového, co nás všechny zlepší. Nedává smysl poutat se kabely ke svým mobilním zařízením. A pokud má někdo přijmout tyto výzvy, ať jsme to my.“

iphone-7-no-35mm-jack-fb-2
iPhone 7

Dnes nejčtenější

.