Zavřít reklamu

Včera jsme psali o tom, že se ukázalo, že Samsung pozastavil výrobu nové vlajkové lodi Galaxy Note 7 a to z důvodu, o kterém již všichni víme. Nový Note 7 totiž rád bouchá a za své 2 měsíce na trhu způsobil škody, ze kterých se bude společnost vyhrabávat opravdu dlouho. A to nejen ty hmotné, ale i nehmotné – například poškozenou reputaci společnosti. Nyní přibyl další hřebíček do rakve. Samsung oficiálně ukončil prodeje nového modelu. A to po celém světě a na dobu neurčitou. 

Během včerejšího večera Samsung oficiálně požádal všechny své retailové partnery o to, aby stáhli Note 7 ze své nabídky. Stávající uživatele (jak starých, tak vyměněných) telefonů pak požádal, aby své mobily ihned vypnuli a přestali je používat. Náhradu jim má kompenzovat jejich prodejce, resp. operátor. Tato situace je pro Samsung opravdu velice zapeklitá a následky bude sklízet ještě velice dlouhou dobu.

V rámci posledních několika dní se objevilo znovu spoustu incidentů, které se týkaly jak starých, tak vyměněných modelů. Společnosti tak nezbylo nic jiného, než prodeje přerušit. Každým dnem by se totiž mohla objevit nová katastrofa, která by celý problém akorát zvětšovala. V oficiálním vyjádření Samsung uvedl, že bezpečí zákazníků pro ně stále zůstává prioritou a proto se rozhodli pro tyto kroky. Uvidíme, kdy se tento zákaz prodeje dostane do ČR, jelikož Note 7 je stále k dispozici ve většině e-shopů.

samsung-galaxy-note-7-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.