Zavřít reklamu

Společnost iLuun zamířila na crowdfundingový server Kickstarter se zajímavou vychytávkou, která by mohla být užitečná pro většinu majitelů iPhonu nebo iPadu. Vybírá totiž prostředky na flash disk s USB 3.0, který dokáže přenášet data do iPhonu, iPadu, iPodu touch nebo jiného smartphonu či tabletu bezdrátově.

iLuun Air, jak se bezdrátový flash disk nazývá, na první pohled vypadá jako obyčejný flash disk. Disponuje rychlým konektorem USB 3.0, díky kterému na něj nahrajte fotografie, filmy, písničky a jiné soubory z počítače. Velký port USB ale na iPhonu pochopitelně nenajdete, tudíž iLuun Air přichází s chytrým řešením. Dokáže totiž se zařízením komunikovat bezdrátově a vy si tak do iPhonu můžete nahrát fotografie a videa nebo si třeba z flash disku streamovat na obrazovku iPhonu film či bezdrátově přehrávat hudbu.

Nejlepší na iLuun Air je, že nepotřebujete žádnou další Wi-Fi síť. Bezdrátový flash disk si totiž vytvoří vlastní, na kterou se s iPhonem připojíte a můžete začít stahovat nebo streamovat data. K jednomu flash disku může být bezdrátově připojeno až šest zařízení, přičemž výdrž iLuun Air při online přenosu dat se vyšplhá až na 5 hodin. Baterie se pak dobíjí i v momentě, kdy flash disk připojíte do USB portu k PC/Macu a přenášíte na něj další data.

iLuun Air je možné zakoupit v 32GB, 64GB, 128GB a dokonce v 256GB variantě, tudíž kapacitu iPhonu si můžete rozšířit až šestnáctinásobně (v případě 16GB iPhonu). Pro přenos dat bude ještě potřeba speciální aplikace, kterou naleznete v App Store a Google Play. Nejlevněji je momentálně možné iLuun Air pořídit za 49 dolarů (1200 Kč), přičemž dalších $15 zaplatíte za dopravu.

Projekt na Kickstarteru začal teprve dnes a cíl je stanoven na 50 000 dolarů. První objednávky se začnou odesílat v březnu příštího roku, tedy samozřejmě za předpokladu, že se cílová částka vybere. Pokud ne, budou vám vráceny peníze.

iluun-air-usb-flash-disk-fb

Dnes nejčtenější

.