Zavřít reklamu

Soudní tahanice mezi Applem a Samsungem jen tak neskončí. Tentokrát tu máme další případ, který se dostal až na ten nejvyšší level americké justice. Apple a Samsung tak stanou před ústavním soudem. Soudních sporů mezi Applem a Samsungem je opravdu hodně a je velice složité v nich mít nějaký pořádek. V tomto případě se jedná o spor, ve kterém by měl Samsung vyplatit bezmála 400 milionů dolarů na základě porušení několika patentů. 

V celkovém součtu by se mělo jednat o porušení 11 technologických patentů, díky kterým si údajně Samsung „polepšil“ o 400 milionů dolarů. Právníci Applu za touto částkou stojí a je dle nich naprosto adekvátní. Naopak právní zástupci Samsungu s částkou zásadně nesouhlasí a považují jí za nesmyslně nadsazenou a neopodstatněnou.

Hlavní bod sváru tohoto sporu se týká designu telefonů, který se tak táhne již od iPhonu 4. Podle zástupců Applu Samsung sprostě zkopíroval design, se kterým Apple přišel. Samsung naopak toto odůvodnění považuje za velice vágní a napadá celkovou podstatu samotného sporu a poukazuje na nesmyslnost podobných obecných patentů. V poslední době se jedná o další proces, který by se měl chýlit ke konci. Společným jmenovatelem všech posledních soudních sporů je, že Samsung platí jako mourovatý. Uvidíme, jak to dopadne tentokrát.

130807185754-apple-vs-samsung-620xa

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.