Zavřít reklamu

Apple pozastavil účet tvůrce jednoho ze svých vývojářských nástrojů, aplikace Dash. Aplikace byla z App Storu odstraněna minulý týden. Bogdan Popsecu později uvedl, že jeho účet byl pozastaven pro podezření z manipulace s recenzemi.

Popsecu zaplatil před čtyřmi lety své příbuzné členství v Apple Developer programu. K platbě použil svou kreditní kartu a příbuzné poskytl k práci testovací hardware. „Od té chvíle jsou z pohledu Applu naše účty propojené,“ píše Popsecu. „Jakmile byl jeden účet zapojen do manipulací s recenzemi, byl pozastaven i ten druhý.“ Popsecu dále uvádí, že nebyl předem o ničem vyrozuměn a že dokonce předpokládal, že uzavření jeho účtu v iTunes Connect souvisí s migrací z osobního účtu do firemního.

Apple mu však sdělil, že pro získání svého účtu zpět musí Popsecu napsat post na blogu, ve kterém připustí nějaké provinění. Poslední hovor s představitelem Applu Popsecu nahrál. „Řekl jsem jim, že to neudělám, protože jsem neprovedl nic špatného,“ vysvětluje. „V sobotu mi řekli, že jim nevadí, když napíšu pravdu o tom, co se stalo, a pokud to udělám, můj účet bude obnoven. V sobotu večer jsem návrh svého postu poslal do Applu a čekal na schválení. Dnes v noci se Apple rozhodl obvinit mě z manipulace v App Storu. Na veřejnosti, prostřednictvím mluvčího.“

Postoj Applu je následující: „U tohoto účtu bylo zjištěno téměř 1000 podvodných recenzí napříč dvěma účty, a 25 aplikací od tohoto vývojáře. Rozhodli jsme se odstranit z App Storu jak aplikace, tak i účty. Vývojář byl vyrozuměn s předstihem a snaha o vyřešení s ním byla neúspěšná. Účty vývojáře budou pozastaveny kvůli přezkoumání podvodů. Tuto zodpovědnost bereme velice vážně, a to ve jménu všech našich zákazníků i vývojářů.“

V zaznamenaném telefonním rozhovoru Popsecu říká, že nikdy kontaktován nebyl. Mluvčí Applu potvrzuje, že společnost kontaktovala druhou osobu (pravděpodobně Popsecovu příbuznou), a to z toho důvodu, že předpokládali, že majiteli obou účtů je jedna a tatáž osoba. Popsecu tvrdí, že s recenzemi nikdy nemanipuloval, a podotýká, že rozhodnutí Applu je však konečné a není možné je zrušit.

app-store-fb

Zdroj: Engadget.com

Dnes nejčtenější

.