Zavřít reklamu

Vypadá to, že kauza okolo explodujícího Note 7 nemá konce. Samsung je na tom nyní opravdu špatně, valí se na ně jedna negativní zpráva za druhou a nevypadá to, že by podobné zprávy měly přestat. Nejdříve společnost pozastaví výrobu smartphonu, aby následně zakázala celosvětové prodeje a současným uživatelům doporučila, že mají jejich telefon vypnout a uklidit do šuplíku. Aby toho nebylo málo, v návaznosti na tyto dvě události zareagovaly akcie Applu, které zažívají v celku povedený boom.

Akcie Applu jsou na nejvyšší hodnotě za poslední rok. Od včerejška jejich hodnota vzrostla o 2,3% na současných 116,72 dolarů. Jedná se tedy o nárůst hodnoty o 2,66 dolarů za akcii. Lépe na tom byly akcie společnost naposled v prosinci loňského roku. Za tento nárůst mohou velice pravděpodobně trable jednoho z hlavních konkurentů, jelikož akcie Samsungu podobné tendence rozhodně nemají.

Byla by ale chyba myslet si, že nárůst hodnoty akcií způsobil pouze vybuchující Note 7. Důvodů bylo více, ale i tak má ve většině z nich prsty Samsung. Kromě zastavení prodejů jejich vlajkové lodi se jedná o různé soudní spory, které v posledních dnech Samsung proti Applu prohrál. Nejen že tedy společnost vysává problém s Notem 7, ale zároveň musí Applu platit stovky milionů dolarů za škody vzniklé porušením mnoha patentů. Podle analytiků může Apple z této situace vytěžit až dalších 15 milionů prodaných iPhonů 7. Naopak Samsung se musí začínat obávat, jelikož celkový účet za posledních několik měsíců nebude zdaleka tak veselý, jako u konkurence.

Tim Cook

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.