Zavřít reklamu

Patentové spory, které mezi sebou vedou Apple a Samsung, jsou dnes již jedním velkým zmatkem. Sporů je opravdu mnoho, ty nejstarší se táhnou již několik let a velice často se stává, že konečné rozsudky nejsou vlastně konečné a vítěz sporů se tak několikrát mění. Dnes tu máme právě jeden takový případ, kdy změnou rozsudku Apple získá finanční záplatu ve formě 120 milionů dolarů. Platit bude samozřejmě Samsung a opět se jedná o spor, který se táhne už mnoho let.

Tentokrát jde o soudní spor, jehož hlavními body je údajné zneužití patentů Applu, týkajících se několika řešení v rámci operačního sytému. V první řadě jde o proslulý (a dnes v iOS 10 již mrtvý) „Slide to unlock“, dále funkci auto-correct a quick link (funkce, která umožňuje otevírat specifické odkazy v různých aplikacích). Samsung se měl dopustit toho, že využíval patenty na výše zmíněné funkce bez toho, aniž by to nějak kompenzoval Applu.

Tyto problémy se týkají starých zařízení, jako jsou například modely Galaxy S2 a S3, první Galaxy Note, Galaxy Nexus, Note 2 a další. Podle nejnovějšího rozsudku soud vyhověl Applu a zvrátil tak zamítavý postoj původního soudu z počátku roku. Hlavním odůvodněním byl špatný přístup k důkazním materiálům, který ovlivnil finální rozhodnutí původního soudu. Samsung tak bude muset zaplatit již zmiňovaných 120 milionů dolarů. A celých 99 milionů je jen za porušení patentu týkající se funkce Quick Link. Zbylých 21 milionů jde pak skrze zbylé dva patenty. Vypadá to tedy, že tento spor Apple ve finále vyhrál. Jak dopadnou ty další je zatím ve hvězdách.

slide-to-unlock-first-iphone-2g-fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.