Zavřít reklamu

iOS 10 je tu s námi teprve několik týdnů, ale start nového operačního systému se nedá označit jinak, než jako raketový. Přechodu uživatelů z iOS 9 a starších verzí právě na tu současnou, jsme se věnovali již několikrát. Poprvé po 24 hodinách po vydání nového systému, následně po překročení úrovně, kterou držel iOS 9 a dnes tu máme další zajímavé milníky. V současné době je nový mobilní systém od Applu nainstalován na více než dvou třetinách všech zařízení. K tomu všemu ještě zaznamenává nejrychlejší přechod nových uživatelů (adoption rate) v historii iOS.

Podle nejnovějších dat z dnešního dne je operační systém iOS 10 přítomen na 66,7% všech kompatibilních Apple zařízení. To vše po pouhých 27 dnech od uvedení mezi uživatele. Tato data potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje ve formě analytických společností Fiksu a Mixpanel.

Podle těchto dat zaznamenal iOS 10 naprosto nejrychlejší přechod od uživatelů starších operačních systémů. Než nejnovější verze iOS vyšla, v té době aktuální iOS 9 byl na 88% zařízení. Netrvalo to ani měsíc a nový systém se blíží 70% hranici. Nejenom že jde o rekord v rámci ekosystému Applu, zejména jde o naprosto bezprecedentní výsledek vzhledem ke konkurenci. Aktualizace softwaru na platformě Android rozhodně není něco, čím by se chtěli výrobci telefonů chlubit. O Windows Phone se nemá smysl ani zmiňovat.

Zajímavostí je specifický čtrnáctidenní úsek, během kterého onen „adoption rate“ vzrostl nečekaně mnoho. Nikdo si tento skok, který si můžete prohlédnout v grafice níže, nedokáže vysvětlit. Nejvíce se spekuluje o tom, že přechodu na iOS 10 nejvíce pomohl druhý update 0.2.

ios-10-control-center-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.